Четвъртък, 21 Ноември 2019
 

Екип на БТВ видя строежа на Дунав мост Видин-Калафат, 28.12.2010

   Завършеният близо 60% мост над Дунав при Видин-Калафат и изградените почти 50% от прилежащата инфраструктура към него засне екип на БТВ.

   Пристигналият специално за репортажа инж. Симеон Евтимов, ръководител на Звеното за управление на Проекта, запозна екипа с изграденото до момента – връхната конструкция и изграждащите се „крила” в неплавателната част на реката, достигнатата най-висока кота на бъдещото железопътно трансгранично съоръжение при стълб РВ9, както и различните достигнати етапи в строителството на останалите опори.

   От прилежащата инфраструктура са завършени конструкциите на всичките осем пътни и жп надлези, изградени са сградите на новите международни пътническа и товарна гари, пуснати са в експлоатация първите 600 метра от нов пътен възел при входа на Видин.

   След 11.01.2011 година работата ще продължи основно в производствената база на FCC Construccion, където се изливат сегментите за връхната конструкция на моста в навигационния участък на Дунав, а при подходящи метереологични условия  ще продължи и строителството на съоръженията.

 
EU
45207