Сряда, 13 Ноември 2019
 

Министърът на транспорта на Румъния посети Дунав мост 2, 03.06.2010

Министърът на транспорта и инфраструктурата на Румъния, г-н Раду Берчеану, посети днес изграденото от прилежащата инфраструктура на румънска територия по проекта „Дунав мост Видин-Калафат”.  Той посети и обекта, изпълняван  от FCC Construccion  на румънския бряг – Устой 3 от транспортното железопътно съоръжение.
„Довършете проекта в срок!” – призова Раду Берчеану испанските и румънски строители на Дунав мост 2. И продължи: „Началотo на всеки проект е трудно и по-бавно. Но ако се поддържа сегашното темпо на строителството до октомври-ноември тази година и пролетта на следващата, е възможно спазването на срока за прилежащата инфраструктура на румънския бряг – юни 2011 година.”
Г-н Раду Берчеану беше посрещнат от мениджъра на проекта „Дунав мост Видин-Калафат” – инж. Алберто Бергара, който му показа строителната площадка, където се изгражда Устой 3 , първият пилот от който вече е завършен. На по-напреднал етап е изграждането и на другите два устоя на българска територия, както и на 12-те стълба на моста в река Дунав – на различни етапи.

 
EU
44694