Четвъртък, 21 Ноември 2019
 
Областният управител на Видин проведе разговор с новия мениджър на проекта „Дунав мост 2”

Областният управител на Видин Пламен Стефанов се срещна днес с главния мениджър на проект „Дунав мост 2” - Алберто Бергара, който от скоро е новият ръководител на обекта от испанската фирма FCC, изпълняваща строителството. Разговорът се състоя в кабинета на областния управител. Двамата обсъдиха конкретни въпроси и проблеми по изграждането на моста при Видин – Калафат и прилежащата инфраструктура.
„Според настоящата програма за изпълнение на дейностите, работата на обекта трябва да приключи до август 2011 г. Надяваме се, че няма да има повече закъснения, които да ни попречат да спазим този срок”, каза на срещата главният мениджър на „Дунав мост 2”. Той гарантира пред областния управител, че на всички обекти от съоръжението се работи в ритъм по определения график.
„Нямаме интерес от забавяне нито от българска страна, нито от страна на изпълнителя”, коментира Пламен Стефанов, като подчерта, че губенето на темпове и време може да създаде проблеми с финансирането на проекта. Областният управител постави въпроса за възможността, при сегашния напредък на строителството, да бъдат ангажирани повече работници и фирми от Видинския регион. Испанският мениджър отговори, че за фирмата – изпълнител е по-изгодно да работи с видински компании, които биха могли да предложат по-атрактивни условия, стига да са конкурентни в условията на мащабното строителство.
„След празниците ще се активизира работата и на румънския бряг”, уточни Алберто Бергара. Той обясни, че вече са готови резултатите от тестовете на пробните пилоти и при благоприятни условия тяхното изграждане на румънска територия ще започне.
04.12.2009

 
EU
45192