Сряда, 13 Ноември 2019
 

Мостът „отвори врати”, 11.06.2010

Денят на Отворените врати на Дунав мост Видин-Калафат събра близо 80 желаещи да разгледат строителната площадка и изграждащата се прилежаща инфраструктура на българска територия.
   С голям интерес беше изслушан мениджъра на Проекта „Дунав мост Видин-Калафат” – инж. Алберто Бергара, както и инж. Никола Тодоров, съпровождащ гостите по целия маршрут и засипан от многобройни въпроси за различни детайли по строителството на моста.
    Освен представители на националните и местни медии от България и Румъния, Денят на Отворените врати бе посетен от г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител на област Видин, както и от много граждани, голяма част от които за първи път виждаха обектите отблизо и които бяха впечатлени - както от построеното до момента, от  строителните технологии, от мащаба на строителството, от използваната строителна техника, така и от перфектната организация за безопасност на труда.

   „Доскорошната мечта се превръща в реалност” ; „Вече е видимо, че България ще има този мост”; „Продължете строителството със същото отлично качество”; „Чакам с нетърпение деня, когато с личния си автомобил ще мина по моста” – бяха само част от споделените мисли между присъстващите.
 
EU
44716