Понеделник, 18 Ноември 2019
 

ITV Wales от Обединеното Кралство на Дунав мост Видин-Калафат, 15.09.2011

     Ник  Пауел, Колин Стивънс и София Терзиева заснеха филм за изграждането на Дунав мост Видин-Калафат, който ще бъде излъчен през октомври т. г. по телевизия ITV  Wales.

   Екипът е на специално посещение в България и Румъния, за да документира обекти, които се изграждат или обновяват с европейски средства и за да сравнят усвояването на европарите с това  в Обединеното Кралство.

  Инж. Хулио Руис, зам-ръководител на Проекта от страна на Изпълнителя (FCC Construccion) и  инж. Стив Полард, главен инженер от страна на Надзора на строителството на моста (Ingerop/High-Point Rendel), разговаряха с журналистите за най-важните дейности, които се извършват на строежа, за причините, довели до  удължаване на  крайния срок за строежа и за технологиите, които се използват при строителството на единствения железопътен вантов мост в България и един от най-дългите в света.

   Това е първото посещение на ITV  Wales в България и поредното - на престижна медия на строежа на Дунав мост Видин-Калафат.

   Журналистите наблюдаваха бетониране на етап от пилоните при стълб РВ11, напрягане на връхната конструкция на моста при стълб РВ10, кофриране на диафрагмата на връхната плоча  при стълб РВ9 (в плавателния участък на Дунав), подготовка на сегменти за монтаж, бетониране на конзола от пътната плоча на надлеза  при входа на Видин и асфалтиране на участък от новото трасе при пътен възел Ново село.


 

 
EU
45002