Понеделник, 18 Ноември 2019
 

Европейската инвестиционна банка направи пореден мониторинг на проекта „Дунав мост Видин-Калафат, 18.08.2011

        Трето поредно наблюдение на напредъка на проекта „Дунав мост Видин-Калафат” извършиха днес представители накредитната институция, отпуснала на страната ни заем от 70 млн. евро за строежа на моста и прилежащата инфраструктура към него.

        Жан-Марк Мартен (от кредитния департамент на ЕИБ) и Жоакин Родон Блас (от техническия департамент) проведоха работни срещи с представители на Възложителя (Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията), с Надзора на строителството на моста (Ingerop/High-Point Rendel) и с Изпълнителя (FCC Construccion).

         Представителите на Европейската инвестиционна банка посетиха всички обекта от изграждащото се трансгранично съоръжение.

        „Следим Проекта от неговото начало - сподели Жан-Марк Мартен. – И се надявам, че догодина по същото време, когато дойдем отново, ще видим моста преди завършването му. Наше зъдължение е, като финансираща институция, да следим как се усвояват отпуснатите от нас заеми.”

        Инж. Алберто Бергара,  ръководител на проекта „Дунав мост Видин-Калафат”,  инж. Рафаел Уерга, зам.-управител, инж. Симеон Евтимов, ръководител на Звеното  за управление на Проекта от страна на Възложителя, и инж. Стив Полард, главен инженер от страна на Надзора, съпровождаха гостите. 

 
EU
45007