Сряда, 13 Ноември 2019
 

Повече мостове над Дунав, 18.01.2011

Филм за строежа на Дунав мост Видин-Калафат засне екип от френската телевизия „Le Bloguer”- Arte. Журналистката Клара Вържиковска и операторът Жан-Пиер Весперини пристигнаха специално от Париж, за да направят поредния си филм за проект, финансиран с европейски средства.

Екипът наблюдава армирането на етап от пътната плоча на моста, кофрирането на наклонени колони при стълб РВ9 и различни строителни дейности при стълб РВ11 в плавателния участък на Дунав.

Интервюта за френската медия дадоха: зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски; областният управител на област Видин – Пламен Стефанов; инж. Винсънт Гранж – ръководител на екипа по инженерния контрол на проектирането и надзор над строителството  “Ingerop/High-PointRendel”  и инж. Хулио Руис Кабреро, заместник-ръководител на „FCC Construccion”  -  Изпълнител  на проектирането и строителството на основния мост и прилежащата инфраструктура на проекта „Дунав мост Видин-Калафат”.

С обещание да се върнат отново във Видин, когато мостът бъде завършен, Клара Вържиковска и Жан-Пиер Весперини пожелаха Дунав да се покрие с още мостове, а на строителите – една отлична 2011 година и успешно завършване на строителните дейности.

 
EU
44698