Сряда, 13 Ноември 2019
 

Млади фотографи от „The Bridge” подготвят изложба за Дунав мост Видин-Калафат, 19.07.2012

       Участниците от работилница „Фотография” в рамките на тазгодишния младежки фестивал The Bridge”, който се провежда за трета поредна година във Видин, заснеха десетки фотографии на изграждащия се мост между България и Румъния.

   Пристигнали от София, Пловдив, Търговище, Видин и други градове на България, тийнейджърите с видим интерес заснемаха строителната конструкция от всеки възможен ъгъл, акцентирайки на приближаващия румънския бряг мост, огромните устои и стълбове, жп естакадата. Обект на фотографския им усет беше изкачването по скелето до връхната конструкция на моста, където можаха да видят вантите на девети и десети стълб на моста.

   Все по-голям става интереса на младите хора към Дунав мост Видин-Калафат. Освен многото инженери, които посещават обекта, освен студентите от строителните специалности на специализираните университети, зачестяват и посещенията на тийнейджъри – както от България, така и от други държави. Млади хора, за които този мост е носител на частица от тяхното бъдеще и възможност за свободно движение в една Европа без граници.

 
EU
44677