Сряда, 13 Ноември 2019
 

Евродепутатът Ивайло Калфин за трети път на моста, 19.08.2011

   Председателят на бюджетната комисия в Европейския парламент и евродепутат от България Ивайло Калфин с интерес проследи напредъка на строежа на най-големия български проект – „Дунав мост Видин-Калафат”, финансиран със средства от Европейския съюз и изграждащ се от испанската фирма  FCC Construccion.

   С особен интерес Калфин изслуша ръководителя на проекта – инж. Алберто Бергара, проследявайки хода на строителството от предишното му посещение преди две години. От изградената връхна конструкция  на моста при стълб РВ9 (в плавателния участък на реката) евродепутатът наблюдаваше хода на строителните дейности – монтаж на преместваем кофраж за доизграждане на пътната плоча на моста, подготвителни дейности за направа на вантите и др.

   Евродепутатът Ивайло Калфин посещава по-големите европейски проекти в България  и  като кандидат-президент на Република България в предстоящите избори наесен.

   В състава на делегацията на Калфин бяха включени още – Михаил Миков, депутат в Българския парламент,  Герго Гергов, кандидат-кмет на Видин и др.

 
EU
44702