Четвъртък, 21 Ноември 2019
 

“Deutsche Welle” за първи път във Видин, 24.02.2011

Екип от телевизия “Дойче Веле” посети строежа на Дунав мост, за да заснеме репортаж за предаването „Европейски журнал” във връзка с предстоящото присъединяване на България и Румъния в Шенген.

Паул Тутсек  и Илдико-Жужа Хуняди  разговаряха със зам.-мениджъра на проекта „Дунав мост Видин-Калафат” инж. Хулио Руис за изграденото до момента и  предстоящото. Въпреки тежките метереологични условия, журналистите наблюдаваха монтаж на инсталация за направа на тротоарния блок на моста.

Над 60 процента от трансграничното железопътно съоръжение  и прилежащата инфраструктура са изградени до момента.

Продължава изграждането на пътната плоча на моста в неплавателната част на реката, направа на наклонените колони при стълб РВ9, пилоните при стълб РВ10 и монтаж на защитни елементи при стълб РВ11 в навигационния канал на Дунав. Продължава и изливането на големите сегменти за връхната конструкция на моста в  плавателната част на реката и защитните елементи в производствената база на FCC Construccion. Продължава направата на прилежащата жп естакада и подходите към моста, изграждането на участъци, пътни връзки и съоръжения от прилежащата пътна и железопътна инфраструктура към моста.

„Ще се върнем за откриването на този мост и ще сме особено щастливи да шофираме по него” – споделиха журналистите, съпроводени от българския кореспондент на немската медия Красимир Симеонов.

 
EU
45187