Песента на Мойсей, която пеем и днес

Соня Мачорска

Концерт с църковни песнопения се проведе във Видин по повод утрешния голям православен празник Сретение Господне. Събитието е организирано от Видинска света митрополия и лично от НВП Видински митрополит Даниил.

В програмата участваха двамата йеромонаси Натанаил и Йосиф от манастира „Свети Йоан Кръстител“ – Уоруик, Масачузетс, САЩ, Софийски хор „Преп. Наум Охридски“ и децата от Школата по драматично и куклено изкуство в Неделното училище към Митрополията.

Манастирът „Свети Йоан Кръстител“ е православен християнски мъжки манастир под юрисдикцията на Българската източноправославна епархия на САЩ, Канада и Австралия. Манастирът е създаден през 2016 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йосиф. На този манастир, като викарий на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, епископ Даниил е пръв негов игумен, до избирането му за Видински митрополит точно преди две години.

По време на концерта, освен различни църковни песнопения, псалми и химни, беше изпълнен и най-старият намерен в света химн, който възпява Света Троица. Удоволствие беше да се слушат прекрасните дует и квартет!

Двамата свещенослужители от Масачузетс стигат до Православието по време на висшето си музикално образование. Единият от тях изучава вокално изкуство, а другият – музикален инструмент тромпет. Търсенето на по-дълбок смисъл на живота им ги отвежда до българската православна църква, както сподели митрополит Даниил.

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!