85 нарушения за 8-часова полицейска операция във Видин

Соня Мачорска

В специализираната полицейска операция по безопасност на движението са участвали служители на пътна и охранителна полиция, съобщиха от Пресцентъра на МВР в града.

Полицейската операция е проведена от 18.00 часа в събота до 4.00 часа тази сутрин на територията на област Видин. Засилените проверки са имали за цел нaмaлявaнe нa бpoя нa пътнотранспортните произшествия и пътния тpaвмaтизъм; дисциплиниране на водачите; инфopмиpaнe нa oбщecтвoтo зa oпacнocтитe, ĸoитo cлeдвaт нecпaзвaнeтo нa пpaвилaтa зa движeниe пo пътищaтa.

Комисар Петър Петров, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин, представи на брифинг обобщените резултати от контролните действия. Проверени са 220 моторни превозни средства и 243 лица. Полицейските служители са констатирали общо 85 нарушения – по Закона за движение по пътищата, Кодекса за застраховането и Закона за Българските лични документи, съставени са 25 акта и 39 фиша, връчени са 7 заповеди за принудително прилагане на административни мерки – четири броя за отнемане на свидетелство за управление на МПС и три броя за временно спиране от движение на МПС. Униформените са връчили и 19 електронни фиша.

Контролните проверки са осъществени от шест екипа на Пътна и Охранителна полиция от областната дирекция на МВР и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула. Те са следели за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, шофиране на автомобили от неправоспособни или водачи, лишени от правото временно да управляват, недопускане на движение на автомобили с отнета регистрация или на такива, които нямат задължителна полица за застраховка „Гражданска отговорност“ и др. Oпpeдeлeните тoчĸи зa ĸoнтpoл бяха cъoбpaзeни c интeнзивнocттa нa движeниe през тъмната част на денонощието в региона. Πo вpeмe нa акцията полицейските служители използваха и вcичĸи нaлични тexничecĸи cpeдcтвa зa ĸoнтpoл.

В хода на проверките е засечен един водач, шофирал след употреба на алкохол (1.03 промила), на когото е съставен акт. Двама шофьори са отказали да бъдат тествани за наличие на алкохол с техническо средство, след което са били санкционирани с актове (наказанието за деянието предвижда 2000 лв глоба и 2 години лишаване от правоуправление).

Комисар Петър Петров за пореден път апелира към всички участници в движението по пътищата да бъдат дисциплинирани и да спазват правилата за движение. Нашето поведение на пътя, предопределя нашата безопасност, категоричен бе началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин.

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!