Безплатен ЧАТБОТ за въпроси и отговори за Ковид-19

Георги Николаев

Българската IT компания предлага технологична подкрепа за битката с Ковид-19, съобщиха от Компанията с Отворено писмо до институциите и медиите.

Ние, от екипът на българската IT компания „Абилитикс”, имаме философията, че кризите се преодоляват само с обединяването на усилията на всички. Вярваме, че за да бъде преборена тази световна пандемия, вихреща се през последните месеци, са нужни общи и единни мерки. Считаме, че в България вече е налице обединяването на усилията на цялото общество и то включва, както добър план за действие на институциите, така и активното участие, и използване на потенциала на бизнеса, отговорност и дисциплината от страна на обществото.

Вярваме, че бизнесът също може да се адаптира, да намери своята мисия в кризата и да помогне на обществото и институциите за по-бързото ѝ преодоляване. Защото, колкото по-бързо се справим с тази ситуация, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния си начин на живот, бизнес, дейности, сделки, нови проекти.

Ние сме социално отговорна компания и искаме да помогнем на България и света в битката с опасната епидемия, причинена от вируса COVID-19, чрез прилагане на нашите професионални знания и умения, в сферата на технологиите. Поради тази причина, още когато се заговори за бързото разпространение на вируса в Китай, в началото на годината, ние решихме да изпреварим достигането му до България. Преценихме, че ако имаме на помощ на хората чатбот, към когато да се обърнат с въпрос и да получат конкретен и практичен отговор, повече хора ще могат да се предпазят от вируса. Ще могат да действат по-правилно, ако се появят симптоми, ще бъдат по-социално отговорни към своето здраве и това на околните.

В резултат на усилията ни през последните месеци, към момента разполагаме с добре подготвен изкуствен интелект, вече и на български език, наречен “SKILLY THE BOT”, който може бързо и точно да отговори на най-важните въпроси, свързани с вируса. Информацията, която използва Skilly е събрана само от най-авторитетните източници на информация по темата, а именно Световната здравна организация и българското Министерство на здравеопазването.

Една от най-важните функционалности на Skilly е възможността, чрез въпроси и отговори, хората сами да си направят първоначална диагностика и да разберат дали симптомите им отговарят на известните до момента симптоми на вируса и ако отговорът е положителен, да получат конкретни насоки какви най-адекватни стъпки да предприемат, за да се свържат с личния си лекар или да потърсят спешна медицинска помощ.

ЕТО КАК ФУНКЦИОНИРА “SKILLY THE BOT”: Чатботът се намира на адрес https://skillythebot.com/en/skills/coronavirus-chatbot-bulgaria/chatbot

След отваряне на линка, започва разговор със Skilly на български език. Например, ако потребителят отговори, че има симптоми, представляващи болки в гърлото или кашлица, Скили задава няколко уточняващи въпроса и съобразно отговорите на потребителя му дава конкретни насоки дали да остане в дома си, да потърси лекарска помощ по телефона, или ако е нужно, спешна помощ на телефон 112.

Могат да се зададат и информативни въпроси относно вируса, като например: как се разпространява; какви хигиенни и други превантивни мерки могат да бъдат предприети, за да се ограничи разпространението му; дали домашните любимци боледуват и много други.

Чатботът се предоставя БЕЗПЛАТНО.

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!