Дарение за болницата в Белоградчик

Имуществената помощ е на стойност 1 794 лева получи белоградчишката болница от Боян Иванов – управител на фирма „Алмус фарма” ЕООД – Лом, съобщиха от Пресцентъра на Общината. Дарението включва: бинт – 2 400 бр.; спринцовки с игли – 10 000 бр.; дезинфекциращ гел – 12 бр., етилов спирт – 12 бр., санитарна маска за многократна употреба -120 бр. и предпазен шлем – 20 бр.

Дарението бе връчено на Община Белоградчик, а Борис Николов – кмет на община Белоградчик, заедно с Боян Минков – председател на ОбС, и Евгени Георгиев – представител на фирмата дарител, го предадоха на здравното заведение. Част от материалите ще се разпределят и на „Медицински център 1”.

Пред екипа на МБАЛ „Проф. д-р Г. Златарски” Борис Николов изказа признателност и благодарност за хуманния жест на дарителя и подчерта, че е особено ценна помощта в това тежко време. Жестът е благороден и заради факта, че болницата е длъжник на фирмата.

Лилия Трифонова – управител на МБАЛ в Белоградчик, благодари на „Алмус фарма”, която осигурява лекарства и медицински консумативи за общинската болницата. Високо се оценява подкрепата в тези трудни времена за медиците и пациентите на Белоградчик.

Това не е единственото дарение за МБАЛ „Проф. д-р Г. Златарски” – по дарителската сметка на лечебното заведение са постъпили две дарения от частни лица, както и 1000 лв. от застрахователна компания.

Снимка: Пресцентър Община Белоградчик

error: Content is protected !!