Задържаха 40 кг злато на Дунав мост Видин-Калафат

Рекордно количество от 40 килограма златни изделия е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, съобщават от Окръжна прокуратура – Видин. Под ръководството на Институцията се води разследване за извършено престъпление по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 1, б. д от Наказателния кодекс.

Около 16 ч. на 20.10.2021 г. митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе спрели за проверка лек автомобил, м. „Рено“, с немски регистрационен номер. Водачът и неговия пътник – български граждани, заявили, че пътуват от България за Германия и превозват само личен багаж.

Превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка, при която бил установен двоен под на купето с оформени тайници. Отварянето им се извършвало със специален електрически механизъм през запалката на автомобила. В двата тайника са били открити 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия от жълт метал, с общо тегло 41,600 кг.

Според първоначална експертна справка артикулите представляват златни бижута от 14-каратово злато, с обща стойност по цени на едро над 2,2 милиона лева. По случая е образувано досъдебно производство за опит за пренасяне през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери.

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпно деяние са привлечени пътуващите в автомобила Е.Ф. и Б.А. Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за налагане на мерките им за неотклонение „задържане под стража“.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!