Задържани крадци от ТИР-ове от Медовница и Гара Орешец

Криминалисти от РУ-Белоградчик разкриха и задържаха извършителите на две кражби от товарни автомобили, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. В нощта на 29 срещу 30 ноември от резервоара на влекач „Мерцедес Бенц“ с румънска регистрация, паркиран на ул. „Първа“ в Медовница, неизвестни лица източили 400 литра дизелово гориво. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия авторите на деянието – 20-годишен от селото и 26-годишен криминално проявен от Гара Орешец, били установени и задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Около 150 литра от откраднатото гориво е намерено и иззето по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

Вчера в ареста на РУ-Белоградчик е задържан и 22-годишен криминално проявен жител на с. Гара Орешец. Изяснено е, че е извършил кражба на 150 консерви компот от полуремарке на полски товарен автомобил. Превозното средство било паркирано в отбивка на главен път Е-79 (в близост до Димово), а посегателството осъществено в нощта на 15 срещу 16 октомври. В дома на мъжа разследващите открили и иззели част от откраднатите компотени консерви. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

41-годишен видинчанин, седнал зад волана на лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 1 декември, около 2.45 часа, на ул. “Вела Пеева“ в областния град, служителите на реда спрели за проверка „Опел Астра“. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 2,43 промила. Униформените придружили мъжа до ЦСМП, там той отказал кръвна проба. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

error: Content is protected !!