Нови правила за пътуване между Великобритания и Франция

От 18.12.2021 г. в 00:00 ч. влизат в сила нови правила за пътуване от Великобритания за Франция, както и от Франция към Великобритания, които се състоят в следното:

1. Въвежда се изискването за наличие на императивни причини за пътуване от Великобритания за Франция както за ваксинираните, така и за неваксинираните лица. Между императивните причини са: пътуване на френски граждани и членовете на техните семейства, както и граждани на ЕС и членовете на техните семейства, които живеят във Франция или които преминават транзитно през Франция, за да достигнат държавата на своето местоживеене в Европейския съюз; професионални здравни работници, които работят срещу разпространението на covid-19; студенти, записани във висши учебни заведения или в предварителни курсове за записване във висше учебно заведение във Франция; транспортни работници в сухопътния, морския или въздушен транспорт, включително тези, които транспортират стоки, предназначени за Франция или които преминават транзитно през Франция; пътниците, които пътуват с въздушен транспорт и преминават транзитно през Франция, като престояват до 24 часа в международната транзитна зона, както и други.

Към императивните причини за пътуване от Великобритания към Франция не се включват туристически и бизнес пътувания /за последните са налице някои изключения, като например за работещите в транспортния или здравния сектор/

Въвежда се изискването за наличие на императивни причини и при пътуване от Франция към Великобритания – такива са налице за лицата, които: преминават транзитно през Франция, за да достигнат до държавата на своето местоживеене; за работещите в транспортния сектор, както и други.

2. Ваксинираните лица също трябва да представят негативен PCR или антигенен тест, направен в последните 24 часа преди пътуването /досега това изискване съществуваше само за неваксинираните/.

3. Всички пътуващи от Обединеното кралство /ваксинирани и неваксинирани/ трябва предварително да се регистрират на специална електронна платформа, която позволява да посочат и регистрират техния адрес по време на престоя им във Франция. Чрез тази платформа ще бъде генерирано разпореждане на префектурата, съдържащо задължение за спазване на задължителна изолация на място по избор на лицето. Задължението за спазване на изолация може да бъде отменено след 48 часа, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR или антигенен тест.

Формулярът за електронна регистрация е наличен на следния електронен адрес: https://passager.serveureos.org/

4. Ще бъдат въведени контроли за стриктно спазване на горните правила.

При необходимост от съдействие българските граждани във Франция могат да се свържат с Посолството на Република България в Париж на телефонен номер +33 1 45 51 85 90, както и на дежурен телефон в извънработно време: +33 6 21 84 95 15. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на посолството – consul@ambbulgarie.fr, Embassy.Paris@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!