Богат полицейски бюлетин от Видинско

На 8 януари, на около 500 м преди Димово (с посока на движение Монтана-Видин), 33-годишен от с. Нивянин, обл. Враца , шофирайки „Рено Лагуна“ с несъобразена скорост изгубил контрол над управлението и се блъснал в крайпътно дърво. Пострадал е возещият се на предната дясна седалка 50-годишен от Борован. Мъжът бил транспортиран в МБАЛ-Видин. При преглед лекарите констатирали фрактура на лява ключица и след оказана медицинска помощ освободили мъжа за домашно лечение. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

19-годишен от Ново село е бил задържан за две кражби. На 7 януари в 23.15 часа служител на частна охранителна фирма сигнализирал на тел.112 за осъществено проникване чрез взлом на входна врата в търговския център във Видин и установен младеж на място – на първия етаж пред фирмен офис. При огледа било изяснено, че оттам е извършена кражба на мобилен телефон. Заловеният на мястото съобщил, че малко по-рано откраднал и монети от монетник в помещение на скара на кулинарен магазин на ул. „Христо Ботев“ в града, където влязъл през незаключена врата. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. 19-годишният предал с протокол телефона и монетите. Той бил задържан за срок до 24 часа и приведен в полицейския арест. Работата на разследващите продължава в рамките на образуваното в РУ-Видин досъдебно производство.

На 7 януари в 9.27 часа кметският наместник на Медовница сигнализирал на тел.112 за запалена едноетажна къща тип „плетарка“ в селото. Изяснено било, че къщата е необитаема, а преди време в нея се е самонастанил 60-годишен местен жител. В едно от помещенията той запалил дрехи в ламаринено тенеке, а пламъците обхванали жилищната сграда. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Мъжът е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая работи РУ-Белоградчик, образувано е досъдебно производство по чл.331, ал.1 от Наказателния кодекс

43-годишен жител на с. Бориловец, управлявал лек автомобил след употреба на наркотици, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 7 януари, около 12.50 часа, в землището на с. Бойница полицейски служители проверили „Ауди“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин и метадон. Униформените придружили мъжа до спешния медицински център в Кула, там той отказал да даде кръвна проба. По случая в РУ-Кула е образувано бързо производство.

На 9 януари, във времето от 1.00 до 8.00 часа, неизвестно лице взломило капачка на резервоар и източило около 300 литра дизелово гориво от влекач „Волво“, паркиран на Главен път Е-79 (на територията на община Димово). Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. По случая работи РУ-Белоградчик, образувано е досъдебно производство.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges