НАП „изпра“ Пеевски

След изрично настояване, с 8-месечно закъснение, в Гражданско движение „БОЕЦ“ получихме от Националната агенция по приходите (НАП) отговор на въпроса: „ Какво се случва по разследването доходите на лицата, замесени в случая „Къща в Барселона“, съобщава до медиите Георги Георгиев, лидер на Движението. И продължава:

„Всъщност, получихме два отговора – един от Изпълнителния директор на НАП Румен Спецов и втори – от заместника му Георги Димов.

Припомняме, че сигналът на „БОЕЦ“ е подаден до НАП на 28.05.2021 г. и информираме Агенцията за факти и обстоятелства, водещи до обосновани съмнения за незаконни и укрити доходи, неплатени данъци, финансови и други извършени престъпления от Георги Станков Йовчев, Борислава Георгиева Йовчева, Йордан Христов, Иван Саздов, Бойко Борисов и други български граждани, свързани с бившия български премиер, за което е образувано разследване за пране на пари, финансови престъпления, недоказани доходи, укриване на данъци, корупционни връзки от страна на испанската прокуратура и каталунската антикорупционна полиция по сигнал на ГД „БОЕЦ“.

Да, правилно забелязахте: името на Делян Пеевски ЛИПСВА в този сигнал изобщо!

Въпреки че не сме и опитвали да замесваме санкционирания по закона „Магнитски“ депутат в скандала „Къща в Барселона“, обхватът на ревизиите по нашия сигнал е разширен с три нови лица, едно от които е Валентин Василев Златев, вторият е Александър Чаушев – собственикът на къщата, бивш директор на Лукойл и съдружник в общи фирми със Златев. Неясно с какви мотиви, третото допълнително ревизирано лице е… Делян Славчев Пеевски.

Ревизиите и проверките срещу всички лица по сигнала продължават все още (въпреки че процедурно не представляват особена трудност), единствено ревизията на Пеевски приключва бързо с обичайния резултат – той отново е „най-чистият човек в държавата“.

При това, ревизията е за периода 01 януари 2020 – 31 декември 2020 (?!) и е приключила на 27 ноември 2021 г., т.е. 6 месеца след обявяването на 02 юни 2021 г. на санкциите по закона „Магнитски“ и след като сайтът BIRD.BG разкри през октомври документите от досиеттата „Пандора“ за недекларирани офшорни компании, банкови сметки и дялове на Пеевски.

Излиза, че ние питаме за „Къщата в Барселона“, а НАП ни отговарят, че Пеевски е чист като сълза.

Г-н Георги Димов, зам.-изпълнителен директор на НАП ни уведомява, че буквално десет дни след последните избори – на 23.11.2021 г., когато на власт е все още второто служебно правителство, а Кирил Петков е в преговори за редовен кабинет, е приключена проверката, издаден е ревизионен акт на Пеевски, с който акт не са установени нередности. Т.е. НАП отново изпра Пеевски!

През годините Пеевски е бил „изпиран“ от българската прокуратура и от КПКОНПИ на Гешев, Цацаров и Пламен Георгиев след сигнали на „БОЕЦ“. Галя Димитрова, Владислав Горанов, Бойко Борисов и техните институции през годините буквално „избелиха“ Пеевски – не откриха нищо неправомерно и притеснително около неговото внезапно превръщане от собственик на стар „Опел“ в милионер“.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!