Осъдителна присъда за наркотрафикант по Дунав мост Видин-Калафат

Окръжна прокуратура – Видин постигна осъдителна присъда спрямо 66-годишния С.В., обвинен за извършени от него престъпления по чл. 242, ал.4, пр. 1, вр. ал. 2 от НК и по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, вр. ал. 1 от НК – контрабанда и незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, информират от институцията.

На 09.08.2020 г., в района на ГКПП Видин – Калафат, служители в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, отдел „Бюро с наркотрафика – Дунавска“, звено Лом, спрели за проверка излизащия от страната лек автомобил. При проведен разговор с водача на превозното средство С.В., той обяснил, че пътува по работа за Чехия. МПС било съпроводено за извършване на щателна митническа проверка.

При отстраняване на оригиналните пластмасови кори и изолацията, покриваща пода, във фабричните кухини пред шофьорската и пасажерските седалки, били открити 2 тайника. Те представлявали метални кутии с правоъгълна форма, облицовани с оловна ламарина и изрязани капаци. Попитан за тях, водачът отговорил, че превозва „трева“. Обяснил на митническите служители, че това му е казано от мъж, който го е наел за тази цел.

При отварянето на тайниците били установени 33 пакета с правоъгълна форма, обвити с прозрачно тиксо, съдържащи пресовано бежово прахообразно вещество. Извършеният полеви наркотест реагирал на хероин. Общото тегло на дрогата е 16 122,58 грама.

Според заключението на изготвената физикохимична експертиза, съдържанието на активния компонент диацетилморфин в откритото вещество е от 5,12% до 82,38%. Общата стойност на дрогата възлиза на сумата от 826 225,70 лева.

С осъдителната присъда на подсъдимия С.В. е наложено наказание от 12 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 120 000 лева. Тя може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!