Пожарите – най-много

67-годишен от Медовница, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 6 февруари, около 15.20 часа, по пътя Медовница-Гара Орешец полицейски служители спрели за проверка „Опел“ с монтанска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 2,55 промила. Мъжът отказал кръвна проба. По случая в РУ-Белоградчик е образувано бързо производство.

На 5 февруари в 16.24 часа жител на с. Тополовец съобщил на тел.112, че е открил мъртво куче в двора си и изразил съмнение за отравяне на животното. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Предстои изготвяне на ветеринарномедицинска експертиза за установяване на причината за смъртта. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство по чл.325б, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 4 февруари огнеборците реагирали на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци в метален контейнер за смет в к-с „Химик“, запален комин на жилищна сграда на ул. „Екзарх Йосиф I“ във Видин и запалени сухи треви в землището на Гайтанци.

На 5 февруари огнеборците гасили запалени сухи треви в землищата на Буковец, Капитановци и Брегово. При пожарите няма нанесени материални щети.

На 6 февруари, след получен сигнал в 9.10 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил пожар в мазе на жилищен блок в к-с „Крум Бъчваров“. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили домашно имущество, спасени били съседните четири мазета.

В 17.32 часа постъпил сигнал за пожар в къща в Ново село. Пристигналите на мястото огнеборци потушили пламъците. Огънят унищожил 70 кв.м покривна конструкция, домашно имущество и мебели. Сграда била спасена. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди.

Същия ден огнеборците реагирали и на седем сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци в два метални контейнера за смет – на ул. „Гладстон“ и в ж.к. „Панония“, запалени сухи треви и храсти между селата Кутово и Сланотрън, при разклона за Капитановци, в землището на Карбинци и във видинския кв. „Акджамия“, и запалени отпадъци в Ружинци.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!