Скоро започва подписването на договори за подмяна на отоплителните уреди

Предвижда се до края на февруари да стартира поетапното подписване на договори между Община Видин и гражданите, одобрени за получаване на нови екологични отоплителни устройства в рамките на първата покана за подаване на заявления за подмяна на уредите на дърва и въглища в домакинствата, съобщиха от Пресцентъра на Общината. По нея бяха получени 3379 заявления, от които 2905 са одобрени. Гражданите ще бъдат предварително уведомени и поканени за подписването на договорите.

Всички дейности по проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин“ се изпълняват в срок, като дори се върви с изпреварващи темпове спрямо утвърдения график. Това увери Десислава Тодорова, заместник-кмет по европейски политики и инвестиции, в първото издание на онлайн предаването „Решаваме заедно!“.

Тя съобщи, че от другата седмица започват обследванията на място в домакинствата на кандидатствалите по втората покана, които са преминали успешно първоначалната проверка за административно съответствие. Обходите ще приключат в рамките на двадесет дни, след което ще бъде обявено крайно класиране на кандидатите. Предварително заложените индикатори по проекта са изпълнени, така че няма да се наложи да се обявява трета покана за набиране на заявления.

Процедурата за избор на изпълнители по обществената поръчка за демонтаж, доставка и монтаж на отоплителните уреди бе изпратена към Агенцията за обществени поръчки (АОП) за предварителен контрол. След осъществяването му, АОП излезе със становище, че е законосъобразна и процедурата бе обявена на 9 февруари.

В случай че няма обжалвания, до началото на месец май ще бъдат подписани договорите с избраните изпълнители и ще продължи реализирането на останалите дейности по проекта.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!