Заловени дилърки на дрога, „дървари“, пласьори на стоки без бандерол

На 12 април, около 17 часа в района на ж.к. „Панония“ в областния град, полицейски служители проверили две момичета – на 17 и 18 години, от с. Арчар, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. У пълнолетната открили 0.90 грама бяло вещество и 0.72 грама зелена суха листна маса, реагирали на амфетамин и канабис при полевия наркотест. Последвалата справка установила, че непълнолетната е обявена за общодържавно издирване на 8 април т.г.(напуснала дома си и издирвана по молба на родителите). Работата по случая продължава. В РУ-Видин е образувана предварителна проверка за извършено престъпление по смисъла на чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс.

28-годишен видинчанин, седнал зад волана на лек автомобил след употреба на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 12 април, на ул. „Екзарх Йосиф I“ в областния град, униформени спрели за проверка „Фолксваген Голф“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на кокаин. По случая в РУ-Видин е образувано бързо производство.

На 12 април, на паркинг пред хипермаркет в областния град, полицейски служители проверили 54-годишна видинчанка и у нея открили 30 кутии цигари с надпис „Реджина блу“ без бандерол. Нередовната акцизна стока била иззета по надлежния ред, а на жената полицаите съставили акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая в РУ-Видин е заведена преписка.

На 12 април, в хода на проведена специализирана операция по линия „незаконен дърводобив“, полицаи от РУ-Кула извършили проверка в землището на с. Подгоре. В местността „Лилковци“ установили товарен автомобил „ГАЗ“, шофиран от 48-годишен водач. В превозното средство били натоварени 6 кубика немаркирани дърва – черен бор, без превозен билет. Пристигналите на място за съдействие горски служители съставили констативен протокол и взели административно отношение по случая. В РУ-Кула е образувана предварителна проверка по чл.235 от Наказателния кодекс.

На 12 април при извършена проверка в с. Гара Орешец полицаите засекли конска каруца с 1,5 кубика дърва (цер) без контролна горска марка. На водача – 38-годишен от Медовница, униформените съставили акт по Закона за горите. Горски служители иззели дървата. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка.

На 12 април по пътя Грамада-Синаговци полицейски служители засекли мотоциклет „Симсон“, управляван от 72-годишен жител на Синаговци. Униформените констатирали, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. По случая в РУ-Кула е образувано бързо производство.

На 12 април по пътя Грамада-Синаговци полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Исузу Тропер“, шофиран от 44-годишен жител на Синаговци. При последвалата справка било констатирано, че превозното средство е с прекратена регистрация, поради несключена застраховка „Гражданска отговорност“. По случая в РУ-Кула е заведена преписка.

На 12 април, след получен сигнал в 11.18 часа, екип на РСПБЗН-Кула е потушил пожар на покрива на неизползваемата по предназначение от дълго време сграда на училището в с. Бориловец. Пламъците унищожили около 3 кв.м от покривната конструкция, а сградата била спасена. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Същия ден огнеборците гасили запалени сухи треви в двор на частен имот в с. Балей. При пожара няма нанесени материални щети.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!