Повдигнато е обвинение срещу бившата директорка на музея

По официална и потвърдена информация, е повдигнато обвинение срещу Десислава Божидарова – бивш директор на Видинския исторически музей за отглеждане на наркотично вещество – канабис. Установени са достатъчно доказателства, за да се повдигне обвинение по чл. 354, т. „в“ от Наказателния кодекс.

Да припомня, че на 24.09.2021 г. видински криминалисти открили канабисови насаждения в два имота в с. Делейна. Задържани са двама мъже и една жена, съобщиха тогава от Пресцентъра на МВР във Видин. Полицейските действия били предприети на 23 септември, в хода на специализирана операция срещу наркопрестъпността в региона.

В изоставен земеделски имот в Делейна служителите на реда установили 14 конопени растения с височина между 140 и 235 см. В условията на неотложност разследващите извършили претърсване в намиращ се в близост частен дом – обитаван от 45-годишен жител на селото, и там открили химически препарати, ползвани в растениевъдството. Първоначалните данни сочат съпричастност на мъжа към незаконно отглежданите растения. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведен в ареста. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Видин.

В необитаем двор на частен адрес в селото криминалисти открили още канабисови насаждения. На място установили двама видинчани – 48-годишна жена и 56-годишният й съпруг, извършващи дейности по отглеждането на растенията. Разследващите иззели 21 стръка с височина около 200 см. Изяснено било, че мъжът, съпруг на бивата директорка, е служител на гранична полиция. Местопроизшествието е посетено от служители на ОДМВР-Видин, дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР и следовател. Втората жена, отглеждала конопени растения, е хигиенистка в във видинския музей. По случая е образувано следствено дело по описа на окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Видин.

В Министерство на културата има излязло наказателно постановление към бившата директорка и временно изпълняващите длъжността, като представители на музея, за нарушаване на нередбата за музейните фондове и непровеждане на инвентаризация в периода 2016-2020 г.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!