Превантивни мерки на Полицията за Великден

Пътуванията по Великден се отличават с интензивен трафик в предпразничния и в първия от поредицата празнични дни, както и в последния почивен ден. Хубавото време предизвиква по-голяма активност към движение. Все по-често в трафика се включват пешеходци, велосипедисти, мотопедисти и мотоциклетисти. Много нови водачи също активно се включват в движението, но традиционно на пътя с моторни превозни средства излизат и неправоспособни водачи. Увеличаващият се брой превозни средства спомага за образуването на колони и задръствания на вход – изходните артерии на големите населени места.

Служителите на полицията и пожарната предприеха допълнителни мерки – в превантивен и оперативен план, за опазване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата и сигурността на жителите и гостите на област Видин в предстоящата поредица от празнични и почивни дни.

От районните управления във Видин, Белоградчик и Кула е създадена организация за осигуряване на полицейско присъствие на местата, където ще се провеждат празнични и религиозни мероприятия и други публични прояви. Проведени са срещи с представители на църквите и органите на местната власт за планиране на съвместни действия за повишаване на безопасността. Набелязани са превантивни мерки с оглед противодействие на посегателства срещу собствеността и имуществото на гражданите. В тази връзка криминалистите напомнят при напускане за продължителен период жилищата да се обезопасяват и в тях да не се съхраняват големи суми пари и ценности. Повишено внимание е необходимо и при осъществяване на покупко-продажби на домашни животни.

За осигуряване на безопасността на движението по пътищата в региона служителите на сектор „Пътна полиция“ също са планирали конкретни действия и превантивни мерки. През празничните дни ще има засилени проверки с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия. В дните и часовите интервали, когато се очаква интензивен трафик, в рисковите за настъпване на автопроизшествия участъци полицейски екипи ще подпомагат и контролират на движението. Същевременно пътните полицаи ще следят за водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Предвидено е провеждане на специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”, в които ще се включат максимален брой полицейски служители и ще се използват всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростните режими. Проверки ще има включително на териториите на малките населени места и пътищата между тях. От сектор „Пътна полиция“ препоръчват на водачите да спазват стриктно правилата за движение, да не нарушават ограниченията на скоростта и никога да не шофират след употреба на алкохол или наркотични вещества.

През последните седмици огнеборците са инспектирали 51 православни храма (църкви, манастири и параклиси) в област Видин, нарушения не са били констатирани. Проверени са пожарогасителите и евакуационните изходи на обектите. Огнеборците припомнят: бъдете внимателни при боравенето със свещи в църковните храмове и домовете. Запалените свещи, носени по време на църковни церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. У дома не оставяйте свещите да горят без надзор, пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг.

Препоръки: Проверете изправността на автомобила; Подгответе се за дълъг път; Планирайте пътуването, но не и времето за пристигане; Проверете за ограничения по маршрута си; Проверете срока на валидност на документите си; Проверете за незаплатени глоби по Закона за движението по пътищата; Шофирайте концентрирано; Запазете спокойствие при попадане в колона; Бъдете отговорен към себе си, семейството си и към останалите на пътя; Бъдете толерантни; При нужда звънете на телефон 112.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!