Великденският бюлетин от полицията

35-годишен столичанин и 17-годишен от Арчар са били задържани за притежание на наркотици. На 22 април двамата били проверени в близост до автосервиз на ул. Цар Иван Асен II“ в областния град, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. У непълнолетния служителите на реда открили 11 топчета с общо 4,50 грама суха листна маса и топче с 0.43 грама бяло вещество. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис, а веществото – на амфетамин. От столичанина иззели 6 топчета суха листна маса – с общо тегло 7,84 грама, индикирала на канабис при полевия наркотест. Проверена била и колата, шофирана от мъжа – „Фолксваген Голф“ със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на 35-годишния реагирала положително на канабис, амфетамин и метамфетамин. Тестът с дрегер не е отчел наличие на алкохол. Двамата били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

43-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 22 април, около 20.45 часа в с. Неговановци, униформени спрели за проверка „Ауди“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 1,66 промила. Мъжът отказал кръвна проба. По случая в РУ-Видин е образувано бързо производство.

На 22 април в 12.14 часа на тел.112 постъпил сигнал за кражба на лек автомобил „Москвич“ от гараж в частен имот в Ново село. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. По данни на тъжителката от имота липсвали и други метални предмети. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 22 април в 19.10 часа на тел.112 постъпил сигнал за кражба на 150 метра електрически проводник, обслужващ мостови кран в двор на предприятие в с. Ружинци. На 25 април в 9.30 часа отново постъпил сигнал за кражба чрез срязване на 100 метра електрически проводник, обслужващ мостови кран в двора на предприятието. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случаите продължава, в РУ-Белоградчик са образувани две досъдебни производства.

На 22 април, след получен сигнал в 00.10 часа, два екипа на РСПБЗН-Видин потушили пожар в необитаема къща на ул. „Бърни Бончев“ в града. Пламъците унищожили около 50 кв.м покривна конструкция и 100 кв.м от сградата. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Спасени били близките четири сгради.

На 25 април в 3.40 часа постъпил сигнал за пожар в частен дом на ул. „Константин и Фружин“ в града. Пристигналите на адреса огнеборци констатирали силно задимяване в жилището в резултат на късо съединение в електрически бойлер, разтопени проводници и тлеещи пластмасови елементи. Възрастната стопанка – с лека степен на обгазяване, без опасност за живота, била предадена на екип на ЦСМП.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!