Видинските полицаи задържали 17 мъже за незаконна сеч в региона

В акцията са участвали разследващи полицаи, служители на районното управление, областната дирекция, жандармерията и Изпълнителна агенция по горите, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

След продължителна, упорита оперативна работа по разкриване и документиране на престъпления, извършвани в горския фонд, видинските служители на реда са задържали 17 мъже на възраст от 18 до 60 години.

С полицейска мярка за срок до 24 часа в ареста са приведени десет жители на с. Арчар, четирима от с. Септемврийци, жител на с. Доктор Йосифово, жител на гр. Лом и румънски гражданин.

Полицейските действия били предприети на 28 април в землището на с. Мали Дреновец. Там, на черен път криминалисти установили три товарни автомобила с дърва без документи, доказващи законния им произход. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс. В условията на неотложност разследващите предприели претърсвания на частни адреси и автомобили, ползвани от лицата, за които са събрани данни за съпричастност към незаконна сеч. Иззети били превозни билети, документи, парични суми, мобилни телефони, принтери и други вещи и предмети, имащи отношение към разследването. Продължава работата по доказване и документиране на престъпната дейност на задържаните.

На 28 април, в хода на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията в горския фонд, в землището на с. Киреево полицаи от РУ-Кула проверили товарен автомобил „ГАЗ“, управляван от 52-годишен жител на Раковица. В превозното средство установили 4 кубика немаркирани дърва (цер) без превозен билет. Служители на РДГ-Берковица съставили акт на мъжа, изготвили констативен протокол и иззели автомобила и дървесината. При последвала проверка в частен имот в Раковица униформените открили 5 кубика дъб – без контролна горска марка и без документи за произход. Изяснено било, че стопанката ден по-рано е закупила дървата от 52-годишния мъж. Работата по случаите продължава, в районното управление са образувани две предварителни проверки по чл.235 от Наказателния кодекс.

Във вчерашната акция са участвали разследващи полицаи, служители на РУ-Видин и ОДМВР-Видин, на жандармерията и Изпълнителна агенция по горите.

Снимки: Пресцентър МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!