Кражба на агнета и овце и още много други

18-годишен и две непълнолетни момчета (на 16 и 17 години) са били задържани в полицейския арест за кражба на животни. Сигналът постъпил в РУ-Кула на 30 април в 6.30 часа. Жител на Грамада съобщил, че посегателството било извършено през нощта от постройка в бившия стопански двор в местността „Стублата“. Стопанинът констатирал липсата на три агнета и седем овце. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия криминалисти установили и задържали тримата автори на деянието – криминално проявени, местни жители, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Три агнета и две овце били намерени и върнати на собственика. Разследването по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.

На 29 април полицейски и горски служители извършили съвместна проверка на частен адрес в с. Ружинци. В двора на имота установили 15 кубика немаркирани дърва без документи, доказващи законния им произход. На стопанката съставили акт по Закона за горите. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

1.500 кг нарязан тютюн без бандерол са иззели служители на РУ-Белоградчик. Нередовната акцизна стока била открита при проверка на частен адрес в с. Воднянци. Униформените съставил на стопанката акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка.

На 29 април около 23 часа в гр. Кула полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ с видинска регистрация, управляван от 63-годишен жител на градчето. При тестване с дрегер за наличие на алкохол пробата на водача отчела 1,29 промила. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

На 30 април около 22.10 часа в гр. Дунавци полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с видинска регистрация, управляван от 50-годишен жител на областния град. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 1,38 промила. Мъжът дал и кръвна проба за изследване в ЦСМП. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 1 май около 1,15 часа на бул. „Панония в областния град полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Хюндай“ с врачанска регистрация, управляван от 35-годишна от с. Иново. При тестване с дрегер за наличие на алкохол пробата на водачката отчела 1,26 промила. Жената дала и кръвна проба в ЦСМП. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 1 май около 23 часа в с. Тополовец полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ с монтанска регистрация, управляван от 22-годишен от с. Крива бара, общ. Брусарци. При тестване с техническо средство за наличие на наркотици пробата на водача реагирала положително на амфетамин. Мъжът дал и кръвна проба за медицинско изследване. Той е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 2 май около 00.05 часа в с. Ружинци полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“ с врачанска регистрация, управляван от 41-годишен жител на Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 3,21 промила. Мъжът отказал кръвна проба. Той е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая в РУ-Белоградчик е образувано бързо производство.

На 2 май около 11.55 часа на главен път Е-79 (от ГКПП Дунав мост 2 в посока Монтана) полицейски служители проверили товарен автомобил „Мерцедес Актрос“ със софийска регистрация, управляван от 50-годишен столичанин. При тестване с техническо средство за наличие на наркотици пробата на водача реагирала положително на бензодиазепини. Мъжът дал и кръвна проба в ЦСМП-Видин. Той е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 май около 16 часа в с. Тополовец полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“ с видинска регистрация, управляван от 47-годишен местен жител. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 3,10 промила. Мъжът отказал кръвна проба. Той е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая в РУ-Белоградчик е образувано бързо производство.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!