Счупен нос, катастрофи, източена нафта от камион, пожари…

На 7 май около 20.50 часа в с. Арчар пътни полицаи спрели за проверка турски влекач „Рено“ с прикачено ремарке по повод извършена от водача неправилна маневра – изпреварване при насрещно движещ се автомобил и създадена непосредствена опасност за движението, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. С цел осуетяване на действията по служба от срана на пътния полицай, 41-годишният шофьор направил опит да даде подкуп от 10 евро. За извършеното нарушение по Закона за движение по пътищата на водача е съставен акт. Той бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава, образувано е бързо производство по чл.304а от Наказателния кодекс.

34-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 6 май, около 17.05 часа, в района на ж.к. „Гео Милев“ полицейски служители спрели за проверка „Порше Кайен“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата но водача отчела показание 2,66 промила. Мъжът дал и кръвна проба за изследване в ЦСМП. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 май около 19.40 часа по пътя Балей-Брегово полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“ с видинска регистрация, управляван от 34-годишен от с. Връв. При тестване с техническа средство пробата на шофьора реагирала положително на метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

На 8 май около 13.26 часа на ул. „Екзарх Йосиф I“ в областния град полицейски служители проверили лек автомобил „Мерцедес“ със софийска регистрация, управляван от 23-годишен видинчанин. При тестване с техническо средство пробата на шофьора реагирала положително на амфетамин. Той доброволно, с протокол предал на служителите на реда три топчета с бяло прахообразно вещество. Белият прах – с общо тегло 0,5 грама, е реагирал на амфетамин при полевия наркотест. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 май около 22.04 часа на тел.112 постъпил сигнал за възникнал скандал в апартамент в к-с „Крум Бъчваров“ в областния град. Пристигналите на адреса полицейски служители установили компания от шестима мъже на възраст от 24 до 43 години. Единият от тях – 39-годишен, заявил, че му е нанесен побой. Той бил транспортиран в ЦСМП, лекарите констатирали фрактура на носа и след оказана медицинска помощ го освободили за домашно лечение. Другите петима – двама видинчани, двама столичани и един от с. Косово, били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На 6 май неизвестно лице е източило около 200 литра дизелово гориво от резервоара на румънски влекач „МАН“, паркиран на ул. „Първа“ в с. Медовница. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая работи РУ-Белоградчик, образувано е досъдебно производство.

На 7 май в 12.47 часа на тел.112 постъпил сигнал за пожар в необитаема къща на главната улица в с. Карбинци. Пристигналите огнеборци осъществили дежурство на адреса, след като съседите вече били потушили пламъците. При огледа не местопроизшествието разследващите констатирали умишлено запалване на мебели в едно от помещенията на сградата. Огънят унищожил легло, гардероб и телевизор. Разследването по случая продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 7 май в 13.19 часа на тел. 112 постъпил сигнал за катастрофа на бул. „Панония“ в областния град. 60-годишен видинчанин, шофирайки по булеварда лек автомобил „Опел Астра“ предприел маневра обратен завой, отнемайки предимство на мотоциклет „Сузуки“, управляван от 39-годишен жител на областния град. Двуколесното превозно средство се е ударило в задната лява врата на колата. Пострадал е мотоциклетиста, той е бил настанен за лечение – с фрактури, във видинската болница. Двамата водачи са тествани с дрегер за наличие на алкохол. Пробата на шофьора на леката кола била отрицателна, а на мотоциклетиста отчела 0,51 промила. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 май около 18.30 часа по пътя Балей-Брегово полицейски служители установили извън пътното платно самокатастрофирал лек автомобил. Тестът с дрегер на водача – 37-годишен от Балей, отчел наличие на алкохол 2,30 промила. Мъжът дал и кръвна проба за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 май, след получен сигнал в 23.30 часа, огнеборците потушили пожар в лек автомобил „Фиат“, паркиран на улица в гр. Брегово. Причината – късо съединение. Пламъците унищожили предния капак, акумулатора и електрическата инсталацията на колата.

На 6 май, след получен сигнал в 14.53 часа, два екипа на РСПБЗН-Белоградчик потушили пожар в дървена барака в градчето. Пламъците унищожили 60 кв.м покривна конструкция и фуражомелка. Причината е в процес на установяване. Спасени били 20 кв.м от постройката и близките две сгради.

Същия ден, след получен сигнал в 20.40 часа, огнеборците потушили пожар в къща в с. Винарово. Причината – късо съединение. Пламъците унищожили мебели, бяла, черна и компютърна техника. Спасени били близките три сгради.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!