Видинският маратон – емоция и много награди

Предстоящият Атлетически пробег „Видин Рън“ и съпътстващите го събития от 13 до 15 май т.г. представиха днес заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и организаторите: Антон Бонов – представител на Българската федерация по лека атлетика и създател на инициативата „Рън България“; Юлиян Иванов, директор на ОП „Спортни имоти“ и Мирослав Радуканов, треньор в СК „Радуканови“.

Състезанията от „Рън България“ са подходящи за всички любители на бягането. В тях участват, както професионални бегачи и любители, така и хора, които с дебюта си в Рън България поставят началото на своя здравословен и физически активен начин на живот. „РЪН БЪЛГАРИЯ“ стартира през 2018-а г., утвърди се през 2019-а, а през 2020-а и 2021-а, въпреки пандемията, проведе всичките си планирани събития в България. 2022-а е петата година от създаването на веригата състезания. Освен състезания по бягания в различни краища на България, Рън България провежда ежегоден семинар с основна тема проблемите на бягането, събития с детска атлетика, церемония за награждаване на най-добрите български бегачи, както и други събития, свързани с бягането и здравословния начин на живот.

Във Видин ще може да се участва в следните бягания: Масов старт: 6 км (5912 м); Масов старт, къса дистанция: 1.330 км и Щафета (1 мъж и 1 жена): 2 х 6 км. Трасе: Старт – финал пред община „Видин“.

Право на участие имат всички желаещи, родени преди 2008-а година и регистриралите се на www.runbulgaria.org. Всяка щафета трябва да е съставена от 1 мъж и 1 жена.

На 13 май, петък, от 10 до 13 часа на лекоатлетическата писта в града ще се проведе състезание от веригата „А1 атлетика за младежи“. От 14,30 до 16 часа на площад „Бдинци“ ще се състезават ученици от първи до четвърти клас от видинските училища. Веднага след приключване на състезанията, ще е награждаването.

На 14 май (събота) от 10 до 18 часа ще се подготвя трасето за „Видин Рън“, регистрацията на участниците ще бъде в Медийния център на Общината, където ще получат стартов пакет – фланелка, номер и чип. От 16,30 до 18 часа ще има открита тренировка.

На 15 май (неделя) в 10:00 ч. от площад „Бдинци“ ще бъде даден стартът на 6-километровия масов пробег. Пет минути по-късно ще започне пробегът на по-късата дистанция от 1330 м. От 11:00 ч. е стартът на смесената щафета, при която по трасето от 6 км ще преминат отбори, съставени от един мъж и една жена.

Награждаването също ще бъде на площад „Бдинци“, като е осигурен значителен паричен награден фонд за първите осем най-добре представили се на пробега на дългата дистанция масовия старт – от 250 до 40 лева. За смесената щафета – от 400 до 200 лева за класиралите се на първите три места.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!