Фестивалът, грабнал видинчани

Куклено шоу, арт работилници, пленер, театрално представление и филми под небето привлякоха жители и гости на Видин във второто издание на Вида Арт фестивал. Събитието се организира от Община Видин и Event Masters и беше открито официално вчера от заместник-кмета Борислава Борисова при БиблиоПощата в Крайдунавския парк.

Марионетистът Теодор Борисов изненада присъстващите с неочакван жест. Той сподели, че се завръща от столицата на Тунис, където е бил удостоен с четири награди и номиниран за 7-те марионетисти в Европа от арабския свят. Една от наградите талантливият ни съгражданин подари на Община Видин, като благодари на местната институция за възможността неговото изкуство да бъде представяно пред видинската публика. Десетките деца и техните родители наблюдаваха с огромен интерес уникалните кукли на Теодор Борисов, които „разказваха“ своите истории без думи.

Пред крепостта „Баба Вида“ бе организиран пленер, в който участваха възпитаници на училището по изкуства във Видин „Св. св. Кирил и Методий“.

Бяха проведени и три арт работилници. В едната от тях желаещите можеха да научат от марионетиста Теодор Борисов как се изработват кукли от хартия за куклено шоу; в другата – да разберат кои са тънкостите на магическото изкуство и как се правят фокуси от популярния Юрий Захариев, изправил на крака жури и публика в „България търси талант“ и в третата – да направят първи стъпки в театралното изкуство с Илиян Диков, студент в НАТФИЗ.

На лятната сцена в крепостта „Баба Вида“ Иван Динев-Устата и Юрий Захариев представиха Magic stand-up comedy, а актьорите от Видинския Драматичен театър зарадваха зрителите с постановката „Женско царство“. И двата дни от 21:00 ч. на открито до крепостта любителите на киното имаха възможността да гледат филми.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!