Помни́ своето училище и своите приятели

Преди половин век беше създадена Математическата гимназия във Видин с приети едновременно два випуска по три паралелки в 8 и 9 клас. Първоначално – в сградата на ПГ-то или Гимназията, по-късно – в Зеленото училище, а сега – в бившето Четвърто основно училище.

Без име в началото, а след това „кръстена“ на един от най-великите българи – Екзарх Антим Първи, дарил пари за построяване на Зеленото училище.

Петдесет години!… Хиляди ученици, много учители и един емблематичен директор – Георги Иванчев, чието „дело“ продължи Румяна Петрова.

В началото – с ученически униформи – черни „престилки“ и бели якички или черна пола и бяла блуза и барети, със сплетени или прибрани коси за момичетата. Черни или тъмносини панталони и сака́ , бели ризи и вратовръзки, фуражки за момчетата, добре подстригани. Неща, които се проверяваха при влизане под строй в училището. Всички имахме пришити емблеми с логото на Гимназията на връхната си дреха.

Сега униформите са различни за всяко училище (ако изобщо ги има), но са задължителни само за празнични поводи. За Природо-математическата гимназия това са традиционните бели блузи/ризи и черни пола/панталон със зелена вратовръзка и логото на МГ.

На 17 юни е кулминацията на събитията, организирани във връзка с отбелязването на 50-годишния юбилей на видинската Математическа гимназия „Екзарх Антим Първи“. На този ден голямото „семейство ПМГ“ ще се събере, за да празнува заедно.

Честит юбилей на всички сегашни и бивши ученици и учители от Математическата гимназия! Нека помним своето училище и своите приятели!

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!