51 кг хероин на Дунав мост Видин – Калафат

51,095 кг хероин, укрит в два тайника на лек автомобил, задържаха митнически служители на сектор „Борба с наркотрафика – Лом“ в ТД Митница Русе, съобщават от Агенция „Митници“.

Около 23,30 ч. на 16.06.2022 г, в района на ГКПП Дунав мост – Видин митническите инспектори спират за проверка лек автомобил, пътуващ за Западна Европа. Шофьорът и неговият спътник заявили, че не превозват акцизни стоки или такива, забранени от закона.

При рентгеновата проверка митническите служители забелязали зона с повишена плътност под предния ред седалки. Автомобилът е бил въведен в халето за щатeлна митническа проверка, при която в него е било констатирано наличие на двоен под. След демонтирането на предната дясна седалка е било установено наличието на тайник. В него, зад сгънати сив и черен сак, са били открити множество бели пакети, опаковани с прозрачно тиксо със залепен върху тях хартиен етикет с черно графично лого на орел. Под шофьорската седалка митническите инспектори са открили още един тайник, пълен със същите бели пакети. При извършения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Иззети са общо 100 пакета, съдържащи 51,095 кг високонаркотично вещество хероин.

Водачът на автомобила – 48-годишният Т.К., е бил привлечен към наказателна отговорност, разпитан в качеството на обвиняем и задържан. Извършеното деяние е тежко по смисъла на Наказателния кодекс. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 15 години и „глоба“ в размер от 100 000 лева до 200 000 лева.

Днес, 20.06.2022 г., по искане на Окръжна прокуратура – Видин, Съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.К., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Съдът прие доводите на Прокуратурата, че на този етап от досъдебното производство от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.

Снимка: Пресцентър Агенция „Митници“

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!