Пожари, пожари…

На 21 юни, след получен сигнал в 11.33 часа, два екипа на РСПБЗН-Видин са гасили пожар, обхванал житен масив в землището между селата Кутово и Сланотрън, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили около 850 декара жито, спасени били 1800 декара със същата зърнена култура. При потушаването на пожара е използвана и селскостопанска техника на земеделски производители от района.

В 13.20 часа постъпил сигнал за пожар в сухи треви, обхванал и паянтови постройки, в с. Кутово. Реагирал е един екип на РСПБЗН-Видин. Пламъците унищожили 500 кв.м посеви, фургони и паянтови постройки (общо 5 броя). Спасени били два декара посеви, шест сгради и две леки коли. Причината – небрежност при боравене с открит огън.

В 13.57 часа постъпил сигнал за пожар в сухи треви до жилищна сграда в с. Рупци. Пристигналият на мястото екип на РСПБЗН-Видин е потушил пламъците. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Унищожени били 5 кубика дървен материал, два празни кошера и 10 овощни дръвчета. Спасени са две сгради, фургон и кошери, разположени на площ от около 6 декара.

След получен сигнал в 15.35 часа екип на видинската пожарна служба е потушил пожар в землището на областния град. Пламъците унищожили около 20 декара рапица. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Спасени били 100 декара със същата маслодайна култура.

През последното денонощие огнеборците реагирали и на пет сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти в Брегово, Бойница и Гранитово и в землището на Видин.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!