Пожари, наркотици и цигари

31-годишен е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. На 25 юни в Новоселци служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Мицубиши“ с видинска регистрация, шофиран от 41-годишен. В колата пътували двама пътници. У единия – 31-годишен от гр. Кула, били открити и иззети 3,75 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис. По случая в РУ-Видин е образувано бързо производство, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

360 къса цигари без бандерол иззели в петък служители на РУ-Видин при рутинни проверки в областния град. На трима местни жители униформените съставили актове по Закона за акцизите и данъчните складове, по случаите са заведени преписки.

На 25 юни, около 9.40 часа, на ул. „Теодосий Търновски“ в областния град полицейски служители засекли мотопед „Пиаджо“ без поставени регистрационни табели. Превозното средство управлявал 70-годишен от с. Тополовец. По случая в РУ-Видин е образувано бързо производство.

На 24 юни огнеборците реагирали на един сигнал за пожар без материални щети. Екип на РСПБЗН-Видин е гасил запалени отпадъци в изоставен строеж в ж.к. „Бонония“ в областния град.

На 25 юни около 16.30 часа на тел.112 постъпил сигнал за запален житен масив в местността „Ливез“, в землището на Брегово. Към мястото незабавно бил насочен екип от пожарната служба в градчето. Пламъците унищожили пшеница на площ от около 40 декара. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали умишлено запалване. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 25 юни, след получени сигнали за необходимост от оказване на техническа помощ, екипите отстранили две паднали дървета – на пътя Белоградчик–Извос и в ж.к. “Петко Каравелов“ в областния град. Същия ден огнеборците гасили запалени отпадъци на ул. „Димчо Дебелянов“ – до стария гробищен парк на Видин.

На 26 юни в 5.47 часа постъпил сигнал за пожар в сградата на училището в с. Раковица. Два екипа на РСПБЗН-Кула потушили пламъците. Според първоначалните данни причината е природно явление (мълния). Огънят унищожил 300 кв.м от покривната конструкция на сградата. Спасени били 200 кв.м. от покрива и компютърна техника. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

На 26 юни, след получен сигнал в 14.10 часа, екип на РСПБЗН-Видин е потушил пожар в частен имот на ул. „Байкал“ в областния град. Пламъците унищожили лек автомобил и един кубик дърва за огрев. Спасени били три сгради. Причината – небрежност при боравене с открит огън.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!