Видин посрещна регатата

След две години прекъсване, във Видин пристигнаха участниците от 65-я тур на Международната гребна регата по Дунав (ТИД). Регатата е започнала на 25 юни в Инголщад, Германия и ще продължи до 28 август.

Над 100 са участниците в регатата, достигнала българския бряг. От Горен и Среден Дунав акостираха 50 лодки, българските гребци ще се включат на 16 август. Най-възрастната участничка е родена 1938 година, от Германия. Най-младият гребец е 12-годишен, от София. В тазгодишната регата е и ветеран, който 50 пъти (години) е участвал в ТИД, представител от немската група, награден в Инголщад с платинен медал. В 65-та Международна гребна регата по Дунав са се включили гребци от: Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, България и Румъния, както и гости от Канада и Ирландия.

Борислава Борисова, зам.-кмет на Община Видин, поздрави участниците в регата от свое и от името на Кмета д-р Цветан Ценков.

Поздрави отправиха още: д-р Борислав Милчев, председател на Туристическо дружество „Бонония“ и Стилиан Бонев, ръководител на регата в българския участък.

Деца от видински танцов състав представиха пред гостите няколко български хора.

ТИД или „Tour International Danubien“ е ежегоден гребен поход по река Дунав, който преминава през почти всички крайбрежни страни по течението на реката – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, България и Румъния. В продължение на близо два месеца каякарите в него преминават около 2513,5 км. Маршрутът е разделен на етапи, като във всяка Дунавска страна има по един етап. Някои участници преминават цялото разстояние, други – само отделни етапи, според желанието и възможностите им.

Утре гребците ще посетят Белоградчишките скали и пещера „Магурата“, а на 16 август ще отплават за Лом. В Силистра трябва да акостират на 28 август.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!