Реорганизация на тежкотоварния трафик към Дунав мост Русе-Гюргево

Необходимите мерки за въвеждане на нова организация на тежкотоварния трафик при Дунав мост в Русе се дискутираха по време на провелата се днес среща в града, съобщиха от Прсцентъра на Министерство на транспорта и съобщенията. Сформираната Междуведомствена работна група между МТС, МРРБ и МВР обособи четири точки, позволяващи престои на тежкотоварни автомобили – Стара Загора, Велико Търново, Разград и Бяла с цел облекчаване на трафика в град Русе, както и изграждането на буферен паркинг.

“Интензивният трафик е увеличен в пъти и ще бъде контролиран от отговорните институции денонощно чрез въвеждането на пропускателен режим, за да не се натоварва движението в град Русе и облекчи преминаването на ГКПП Дунав мост 1“, заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов. “Идеята е по време на тези срещи да намерим решение в дългосрочен план, а не ежегодно да се търсят оптимални варианти’’, допълни той.

Дискутиран беше и идеен проект за облекчаване на движението в града. Той предвижда южното платно в зоната на пътен възел „Тегра“, посока от Русе към Мартен, да стане с двупосочно движение, както и да се въведе забрана за спиране на моторни превозни средства и в двете посоки. Същевременно двете ленти на северното платно, т.е. в посока от Мартен към Русе в участъка от пътен възел „Тегра“ до кръговото на Индустриална зона, да се използват изцяло за подреждане на чакащите камиони, като съответният участък от платното ще бъде напълно затворен за останалите участници в движението. Очакванията са описаната реорганизация да осигури пропускливостта на движението в двете посоки, като по този начин да се избегне възможността за създаване на задръствания. При одобрение на проекта, той ще бъде реализиран.

След встъпването си в длъжност вицепремиерите Христо Алексиев и Иван Демерджиев възложиха на отговорните институции да изработят и приложат краткосрочни мерки за нормализирането на гранично-пропускателните пунктове в страната. Министър Алексиев ще инициира среща със своя румънски колега Сорин Михай Гриндяну за намирането на дълготрайни решения за ускоряване на преминаването през граничните пунктове между двете страни.

Домакин на срещата бе Областна администрация Русе. Участие взеха областният управител Анатоли Станев, кметът на града Пенчо Милков, представителите на отговорните институции, бизнеса и кметовете на Мартен, Николово и Сандрово.

Снимка: Пресцентър МТС

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!