Полицейският бюлетин от почивните дни

20-годишен неправоспособен водач е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 19 август, около 12.30 часа, в с. Дреновец униформен служител подал сигнал за спиране със стоп – палка на лек автомобил „Ауди“ с монтанска регистрация. Шофьорът ускорил скоростта и продължил движението си. Уведомени били полицаите от Участък-Брусарци. 30 минути по-късно те установили водача в дома му в с. Княжева махала, обл. Монтана, а колата – укрита в двора, зад стопанска постройка. Последвалата справка изяснила, че младежът е неправоспособен и шофирал в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 19 август в Дреновец полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Сеат Ибиза“, шофиран от 22-годишен жител на селото. Последвалата справка установила, че поставените временни табели на колата са с изтекъл срок на ползване. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 20 август, около 22.30 часа, в с. Боровица, полицейски служители засекли 20-годишна жителка на Белоградчик, която шофирала лек автомобил „Фолксваген Пасат“ без поставени регистрационни табели. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 20 август служители на РУ-Кула извършили проверка на частен адрес в с. Подгоре. В двора на имота установили три кубика дърва без превозен билет и без документи, доказващи законния им произход. На стопанката съставили акт по Закона за горите. В районното управление е заведена преписка.

На 20 август в 18.55 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа по пътя между селата Арчар и Добри дол. Лек автомобил „Фолксваген“ с врачанска регистрация, шофиран от 42-годишен жител на с. Търнава, при движение с несъобразена с пътните условия скорост в посока Арчар, в условията на десен завой навлязъл в насрещната лента и след това напуснал пътното платно вдясно, на около 20 метра от пътя. След медицински преглед водачът бил насочен за домашно лечение. Пътувалите с него – 48-годишна жена от с. Търнава и 54-годишен мъж от с. Краево, били настанени във видинската болница с опасност за живота. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 август в 16.55 часа на тел.112 постъпил сигнал за гъст дим в землището на с. Мали Дреновец. Пристигналите на мястото огнеборци предприели гасене на възникналия там низов горски пожар. На 20 август при извършения оглед на местопроизшествието разследващите установили напълно изгорял лек автомобил „Шкода Октавия“ – към момента с неизяснена собственост и регистрация. Основното огнище на пожара се намирало в двигателния отсек на превозното средство и според първоначалните данни оттам пламъците обхванали и засегнали около 100 декара горска растителност. Колата е иззета, работата по случая продължава. В РУ-Видин е образувано досъдебно производство. Същия ден огнеборците гасили запалени отпадъци във Видин и Гомотарци. При двата пожара няма нанесени материални щети.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!