Катастрофа Ботево – Симеоново

На 15 септември в 12.45 часа на тел.112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие по пътя между селата Ботево и Симеоново, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали страничен сблъсък между движещите се в посока Видин две моторни превозни средства – лекотоварен автомобил „Мерцедес Спринтер“ и лека кола „Опел Зафира“. 51-годишният водач на буса е настанен за лечение във видинската болница – с фрактури на две ребра, без опасност за живота. Причината за катастрофата е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 септември огнеборците реагирали на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и отпадъци в землищата на Градец, Макреш и Бойница. На 16 септември, след получен сигнал в 1.45 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил горящи контейнери за смет в ж.к. „Крум Бъчваров“. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили четири пластмасови контейнера и частично засегнали паркиран в близост лек автомобил – в областта на заден десен калник и заден десен стоп.

На 15 септември пътните полицаи отново проведоха операция по метода на широкообхватния контрол с цел подобряване на обстановката по пътна безопасност чрез прилагане на нулева толерантност към нарушителите. В рамките на два часа полицейски екипи извършваха контролна дейност в близост до кръстовището за с. Цар Петрово и на изхода на областния град. Униформените провериха 24 моторни превозни средства, а за установените нарушения съставиха един акт, четири фиша и връчиха 10 електронни фиша.

Активната контролна дейност на видинските пътни полицаи продължава. Специализираните операции по метода на широкообхватния контрол са част от създадената в МВР цялостна организация за изпълнение на мерките за ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!