Над 32 200 къса недекларирани цигари задържани на двата дунавски моста

В периода 21-23 октомври 2022 г. при четири проверки в района на ГКПП Дунав мост – Видин и ГКПП Дунав мост – Русе митническите служители на ТД Митница Русе задържаха общо 32 220 къса недекларирани цигари с български и турски бандерол, съобщават от Пресцентъра на Агенция „Митници“.

Най-големият случай с недекларирани цигари за посочения период е от 23.10.2022 г. в района на ГКПП Дунав мост – Видин. При проверка на лек автомобил, пътуващ за Франция митническите служители установяват, че един от пътниците-български гражданин пренася в своя багаж и укрити в купето на автомобила недекларирани 1071 кутии ( 21 420 къса) цигари с български акцизен бандерол.

В същия ден митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе провеждат съвместна проверка със служители на Гранична полиция на товарен автомобил с български регистрационни номера, пътуващ за Великобритания. В хода на проверката в кабината на влекача, в матрака на долното легло са открити недекларирани 140 кутии ( 2800 къса) цигари, облепени с български акцизен бандерол.

Ден по-рано на 22.10.2022 г. на ГКПП Дунав мост – Русе е извършена проверка на товарен автомобил, управляван от турски гражданин, пътуващ от Турция за Румъния. В хода на проверката във фабричен метален сандък в ремаркето митническите служители откриват недекларирани 100 кутии цигари (2000 къса), облепени с турски акцизен бандерол.

При друг случай на 21.10.2022 г. отново на ГКПП Дунав мост – Русе е спрян за проверка товарен автомобил с водач-български гражданин, пътуващ за Франция. При проведения с митническите служители разговор шофьорът е информирал за поставени от него кутии с цигари в алуминиевите прегради за укрепване на товара. На посоченото място са открити 240 кутии (4800 къса) цигари с марка „OME“. Още 60 кутии ( 1200 къса) цигари „Karelia Slim“ са извадени зад пластмасови капаци на таблото на кабината. Всички открити акцизни стоки са облепени с български акцизен бандерол.

Всичките 32 220 къса цигари са задържани от митническите власти, а на нарушителите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Снимката е илюстративна.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!