Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ с презентация във Видин

На работно посещение днес в града беше ръководният екип на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, който проведе среща с общинското ръководство, а пред пред видински младежи беше представено Висшето военноморско училище и морската идея, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин. „Изключително сме щастливи, че през последните години имаме и курсанти, и студенти от Община Видин“, сподели проф. Медникаров и благодари на кмета на Общината д-р Цветан Ценков за поканата да посетят Видин. Заместник-кметът Борислава Борисова и секретарят на Общината Емилиян Енчев посрещнаха флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и останалите гости от Висшето училище.

Посещението започна с церемония пред паметната плоча на капитан-лейтенант Кирил Минков (роден в нашия град на 29 април 1888 година), флотски герой от Балканската и от Първата световна война, служил като командир на минна рота на Черноморския флот, загинал на 26 септември 1916 г. по време на бойно миночистене в Батовския залив край Варна. С едноминутно мълчание и поднасяне на цветя присъстващите се поклониха пред паметта на нашия съгражданин, прославил името на Видин. Сред присъстващите на церемонията бяха и майор Цветан Цветанов – началник на Военно окръжие II степен – Видин, както и адвокат Ели Минкова – родственица на Кирил Минков.

След това в Община Видин се проведе съвместна пресконференция, а след това от ВВМУ направиха презентация пред ученици от видински училища. Особен интерес сред младежите предизвика модерният учебен тренажор за управление на кораб.

Началникът на ВВМУ представи специалностите, по които се осъществява прием. В момента във Висшето училище се обучават над 3200 младежи. Близо 280 са курсантите в предлаганите военни специалности: „Корабоводене“; „Корабни машини и механизми“; „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“; „Кибероперации“; „Мехатроника“; „Военноморска логистика“. Училището провежда, съвместно с Военномедицинската академия – София и Медицинския университет – Варна, обучението на лекари за въоръжените сили. През тази учебна година е осъществен прием на втория випуск военни медицински сестри. ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ предлага и редица граждански специалности, сред които „Корабоводене“, „Корабоплаване“; „Речно корабоплаване“, „Мениджмънт на водния транспорт“, „Мениджмънт на пасажерски кораби“; „Информационни и комуникационни технологии“; „Киберсигурност“; „Национална и регионална морска сигурност“; „Интелигентни системи в транспорта“ (Мехатроника) и др.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!