Приказка за зебрата и намазаната филийка

Соня Мачорска

Преди почти година и пет месеца прекъснах рубриката „Хайде да напишем приказка“, която всеки вторник публикувах само в сайта https://danubebridge2.com. Приказки, съчинени от деца, подобни на онези, които пишеше невероятният италиански разказвач Джани Родари. От месец всяка вечер виждам, че старите приказки се четат. Затова реших отново да продължа рубриката, като публикувам последното заглавие, което съм ви предложила. Приказките са моят подарък за вас и Деня на народните будители!

За следващата седмица ще очаквам Приказка за крокодила, който не обичал да си мие зъбите. Разкажете къде живеел този крокодил? Кой го карал да си мие зъбите? И защо той не обичал да си ги мие… Чакам вашите приказки за крокодила, който не обичал да си мие зъбите.. Може да ми изпращате и рисунки-илюстрации на електронната ми поща: danubebridge2@abv.bg, или по месинджъра на Фейсбук: Sonya Kirilova Machorska. Не забравяйте да си напишете името, на колко години сте, от кое училище сте и къде живеете в момента. Приказките трябва да получа до 12 часа в понеделник (7 ноември), а ще бъдат публикувани на другия ден, във вторник, 8 ноември. А сега отново ще може да прочетете последната публикувана приказка

Приказка за зебрата и намазаната филийка

Антон Тодоров, град Лом

Имало едно време, не много отдавна, една зебра и една намазана с майонеза филийка. Тяхната история започва на градския плаж във Видин, където намазаната филийка гостувала на своята бартовчедка – намазаната с крема сирене филийка и се излежавала на пясъка.

Една сутрин, докато мажела своята коричка със слънцезащитен крем за бронзов тен, намазаната филийка чула силен шум и се ослушала от къде може да идва това пронизващо ушите й хъркане. Огледала се и разрала, че идвало от съседния шезлонг, където оглушително хъркала една зебра. Тя се била унесла от сутрешния летен ветрец под чадъра и неусетно била заспала, но се събудила от молбата на филийката да намали децибелите на хъркането си. Разтрила очи тя, огледала се и видяла своята съседка. Тогава й предложила да изпият по един студен чай, за да се разхладят.

Докато си пили чая, двете нови приятелки се разговорили за общата си страст още от детинство по каране на водни ски. След това последвал няколкочасов маратон по каране на водни ски, последван от шопинг в местния мол на нови плажни рокли.

В края на седмицата двете приятелки си взели довиждане до края на лятото, когато зебрата щяла да гостува в дома на намазаната филийка във Варна и заедно да се полюбуват на морския бриз и морските вълни.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!