Свищовската Алма Матер на 86

Зам.-кметът на община Свищов д-р Станислава Стоянова и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов взеха участие в тържествата, посветени на 86-годишнината от основаването на свищовската Алма Матер и 110 години от дарението на Димитър Ценов, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

Тържественото честване на двете значими годишнини започна с открита лекция в Стопанска академия „Д. А. Ценов“, след което Ректорът на Стопанска академия проф. д-р Марияна Божинова откри две дигитални класни стаи и дигитална аудитория, чието оборудване модернизира учебния процес във висшето учебно заведение, създавайки благоприятни условия за прилагане на интерактивни методи на преподаване в хибридна среда като се съчетават онлайн образователни материали и възможности за онлайн взаимодействие с традиционни методи на класната стая.

След официалното откриване на дигиталните стаи, празничният ден продължи с официална церемония по полагане на цветя пред паметника на Дарителя и празнично шествие до манастира „Св. Св. Петър и Павел“, където се намира гробът на Димитър Ценов. Слово по повод двете годишнини произнесе зам.-ректорът Румен Йерусалимов, който говори за живота и делото на Димитър Ценов и подчерта синовния дълг, който всички имаме пред неговото дело – да съхраняваме и надграждаме постигнатото. Приветствени слова по повод празника произнесе и зам.-кметът д-р Станислава Стоянова, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и подчерта добрите партньорски взаимоотношения между Община Свищов и СА „Димитър А. Ценов“. В своето слово тя каза: „Днес всички ние, възпитаниците и академичния състав на Стопанска академия сме призвани да бъдем своеобразни изпълнители на завещанието на Димитър Апостолов Ценов. Да следваме неговите завети и да съхраняваме това уникално наследство – материално и духовно, отличаващо се с безмерното родолюбие, далновидност и безкористност на нашия Дарител!“.

Снимки: Пресцентър Община Свищов

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!