Община Видин и висше строително училище подписаха споразумение

Кметът д-р Цветан Ценков проведе среща с доц. д-р инж. Илиана Стойнова, заместник-ректор по учебната дейност и дигитализацията на Висшето строително училище „Любен Каравелов“ – София, съобщиха от Пресцентъра на Общината. Двамата обсъдиха възможностите за партньорство между Общината и академичната институция с цел въвеждане на устойчиви практики и експертна подкрепа за решаване на проблемите на Видин по отношение на архитектурната среда. В срещата участваха също главният архитект на Общината Десислава Евгениева, архитект Галина Антова, представител на Регионалната колегия на Камарата на архитектите във Видин и др.

В подкрепа на заявените намерения за бъдещо партньорство, кметът д-р Ценков и доц. Стойнова подписаха споразумение за сътрудничество между Община Видин и ВСУ „Любен Каравелов“. С него общинската администрация и висшето училище се договориха да осъществяват съвместни дейности, свързани с архитектурното и градоустройствено развитие на Видин.

Висшето училище поема ангажимент да разработва, чрез своите студенти и преподаватели, проекти и проучвания, възложени от Общината. От своя страна администрацията ще предоставя актуална архитектурна и градоустройствена информация, която да се използва при разработването на студентски проекти и проучвания. Двете страни ще си партнират и във връзка с кариерното развитие и реализация на студентите чрез осъществяване на посещения на място, организация на стажове и практики. Ще се търсят също така възможности за съвместно участие по проекти. Община Видин и ВСУ „Любен Каравелов“ се договориха още да организират съвместно научни прояви, обучения и конкурси, както и публични събития за представяне на добри практики.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!