Всичко започва с тел. 112…

Пътнотранспортно произшествие с един загинал, четирима пострадали и един заклещен в ел. автомобил. За такъв случай на пътя се проведе днес съвместно областно учение на съставните части на Единната спасителна система при пътнотранспортни произшествия на тема: “Осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за ПТП“.

Пълномащабното учение се провежда съгласно утвърден със заповед на Областния управител на област Видин, План за провеждане на учение на съставните части на Единната спасителна система, с участие на силите и средствата на: Регионална дирекция „ Пожарна безопасност и защита на населението“, сектор „Пътна полиция“ към ОД МВР-Видин, Център за спешна медицинска помощ-Видин, Български червен кръст, както и представители на Областно пътно управление, Община Видин, Областен отдел “Автомобилна администрация“ и СБА-Видин. Ръководител на учението е гл. комисал Генадий Янчовски, началник сектор ПГ и СД при РДПБЗН – Видин.

Практическото проиграване на действията на компетентните органи се проведе в локалното шосе до „Видахим“, след попаден сигнал на тел. 112 за кастрофа с три леки автомобили, един от които – електрически.

Пристигналите на мястото на инцидента служители от Единната спасителна система оказват помощ на пострадалите и ги отвеждат до центъра за психологическа подкрепа на БЧК.

Шофьорът на ел. автомобил е заклещен и трябва да бъде изваден чрез разрязване на предната врата. В същото време, заради риск от пожар, огнеборците се позиционират „на линия“, готови веднага да насочат водните струи към батериите на автомобила, който започва да дими. Ситуацията е сложна, тъй като в този вид коли загасеният пожар след минути може да пламне отново…

Заклещеният шофьор е стабилизиран и откаран в болницата. Пострадалите са спасени и няма опасност за живота им. Учението приключва успешно.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!