Хиляда фиданки черен бор засадиха прокурори

„Човек не засява дърво за себе си, засява го за потомството“- под това мото протече традиционното седмо поредно залесяване, организирано от Асоциацията на прокурорите в България, съобщиха от организацията. Събитието е част от серията мероприятия, отбелязващи 25-годишнина от създаването на съсловната организация на българските прокурори.

Прокурори от цялата България, членове на Асоциацията, засадиха 1000 фиданки двугодишен черен бор на площ от три декара в местността „Рудинето“, землището на село Дъбравка, община Белоградчик. Целта на това залесяване е възстановяване на горски местообитания и създаване на нова култура от дървесни насаждения, с грижа за природата, климата и защита на природните ресурси.

Мероприятието беше проведено със съдействието на Държавно горско стопанство в Белоградчик, които осигуриха необходимите технически средства и посадъчен материал и с любезното домакинство на Районна прокуратура – Видин.

Въпреки трудния планински терен, всички участници с ентусиазъм, усърдие и добро настроение засадиха фиданките, което донесе удовлетворение и въодушевление от положения съвместен труд, защото: „Този, който засажда дърво, засява надежда“. В засяването, освен прокурори, се включиха и членове на семействата им, сред които 20 деца. За положения труд всички участвали деца бяха отличени с грамоти и наградени с лакомства.

Специални благодарствени грамоти от името на Асоциацията на прокурорите в България получиха Илиян Илиев – директор на Държавно горско стопанство град Белоградчик и Илияна Целова – административен ръководител на Районна прокуратура град Видин.

„Гората е място за размишление, мъдрост и преоткриване на себе си“, с тази сентенция председателят на Асоциацията на прокурорите в България Владимир Николов закри мероприятието и увери, че залесителните кампании на Асоциацията ще продължат и в бъдеще с вярата, че все повече хора ще се присъединят и ще подкрепят усилията на българските прокурори.

Снимки: Асоциация на прокурорите в България

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!