Изложба с танго

С изпълнение на аржентинско танго беше открита експонираната в Художествената галерия във Видин фотоизложба „Аржентина и България: 90 години приятелство“ в присъствието на: Н.Пр. Алфредо Атанасов, посланик на Репулика Аржентина в България; д-р Цветан Ценков – кмет на Община Видин; Борислава Борисова – зам.-кмет, Емилиян Енчев – секретар и граждани.

По повод 90-годишнината от установяване на дипломатически отношения между Република България и Република Аржентина, Посолството на Република Аржентина в София, в сътрудничество с Държавния културен институт и Дирекция „Америка“ към МВнР, представят изложбата „Аржентина и България: 90 години приятелство“, в която са пресъздадени различни моменти и документи от развитието на двустранните отношения от началото им през 1931 г.

В паната на изложбата имате възможността да разгледате снимки и изображения, които свидетелстват за събитията от политически, икономически и културен характер, наред с други области, случили се през деветте десетилетия на връзки между двете страни. Могат да се видят дипломатическите документи, основополагащи отношенията, както и снимки на личности от всяка една от двете страни и тяхната дейност в другата. Не ще убегнат от вниманието Ви изображенията на паметниците на най-големите ни национални герои, Хосе де Сан Мартин и Васил Левски, радетели за свободата на страните си по различно време и по различен начин. Също така ще разгледате снимки, разкриващи приятелските връзки между България и Аржентина чак до Антарктида.

Изложбата свидетелства също за значимостта на присъствието на български емигранти в Аржентина преди и след установяването на дипломатически отношения, които обогатяват аржентинската култура и които и до днес поддържат живи българските традиции и обичаи в южната част на Американския континент.

Тази изложба е част от общата история в областта на дипломацията, но също така представлява пътеводител, за да продължат Аржентина и България да надграждат своите двустранни отношения в бъдеще.

Изложбата може да бъде разгледана от днес до 19 ноември 2022 година.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!