Конкурс по краснопис в Математическата

Днес бяха наградените учениците, отличени в състезанието по краснопис, което се проведе в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ – Видин в навечерието на Деня на народните будители. В надпреварата участваха 23 ученици в две възрастови групи: V – VII и VIII – XII класове.

Състезанието се организира със съдействието на Училищното настоятелство на Гимназията във връзка с 1 Ноември – Деня на народните будители и отбелязване на 20 – годишнината от създаването на сдружението. Организатори на събитието са ученици от ППМГ „Екзарх Антим I“, които в този ден – Деня на самоуправление в Гимназията, изпълняваха фунциите на училищното ръководство.

Конкурсните работи бяха оценени по определени критерии от комисия в състав: Лиляна Цанова – председател на Училищното настоятелство; Елина Иванова – учител по български език и литература; Валентина Вълчева – писател, автор на текстовете; Анета Кирилова – представител на РУО – Видин и Велиса Тошева – представител на Ученическия съвет на гимназията.

Днес всички участници получиха грамота, а шестимата наградени – книгата „Устрем и воля“ на проф. Минко Балкански и комплект луксозни писалки или химикалки.

В първа група – V -VII кл. са класирани: 1.Лора Станимирова Маринова – V кл.; 2. Никол Бориславова Микова – VII кл. и 3. Константин Цветомиров Веселинов – VI кл.

Във втора група – VIII – XII кл.: 1. Лора Руменова Петкова – VIII Б кл.; 2. Виктория Любомирова Георгиева – XI Б кл. и Сандра Владиславова Свиленова – X Б кл.

Ивайло Милушев, директор на Математическата гимназия, поздрави всички участници, като им пожела непременно да прочетат книгата на професор Минко Балкански, който е роден в България, но живее и работи в Париж и който има богата научна биография. Преподавал е физика в Университета „Пиер и Мария Кюри“ в Париж и в Калифорнийския университет в Ървайн, САЩ.

От 1992 година проф. Балкански развива активна дейност за подпомагане отваряването на българските научни среди към света. Работи неуморно и за това надарени ученици по математика, физика и информатика да имат достъп до подготвителните курсове за престижни висши училища във Франция.

През 1998 г. основава фондация „Миню Балкански“, а през 2006 г. открива Национален институт за образование в с. Оряховица. В книгата Минко Балкански искрено и непринудено разказва за осъществената си житейска мечта. И показва, че с упорство, работа и неотменна вяра човек може да постигне всичко.

Това се опитаха и успяха да покажат и учениците от Математическата гимназия във Видин – че дигиталният свят няма как да заличи практическите умения на човек за краснопис, който може само да краси човека и неговата психическа същност.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!