Електрохолд на среща с местната власт

Областният управител на Видин Огнян Асенов проведе работна среща с част от ръководния екип на Групата Електрохолд, съобщиха от Пресентъра на институцията. На срещата присъстваха кметове и представители на общини от област Видин. Ръководството на Електрохолд представи, пред местната власт, приоритетите на дейността на електроразпределителното дружество ЕРМ Запад и търговските дружества Електрохолд Продажби и Електрохолд Трейд, както и възможностите за повишаване на качеството на услугите, предоставяни от тях на територията на областта.

По време на разговорите бяха обсъдени реализираните инвестиции за подобряване качеството на доставките на електроенергия, възможностите, които осигуряват на клиентите си на свободен пазар търговските дружества на Електрохолд, както и предимствата на електронното обслужване, което дружествата предоставят чрез платформите си за електронни услуги.

Основен приоритет в инвестиционната програма на ЕРМ Запад в Област Видин е развитието на електроразпределителната мрежа чрез модернизация и реконструкция на електроенергийните съоръжения. През миналата 2021 г. за изграждане на нови съоръжения, реконструкция и модернизация на мрежата са инвестирани 2 060 000 лева, от които 403 000 лева за модернизацията на възлова станция „Димово“, която осигурява електрозахранването на 2 500 клиенти от Община Видин и Община Димово.

През тази година 597 000 лева са инвестирани в реконструкцията на мрежи ниско напрежение в селата Покрайна, Иново, Чифлик, Арчар, Бела Рада, Сланотрън, Ботево и гр. Брегово, съобщават от Пресцентъра на Електрохолд. В рехабилитацията на въздушен електропровод 20 kV „Язовира“, който захранва 2 400 клиенти от Община Ружинци, бяха вложени 350 000 лева. С инвестиция от 290 000 лева бе модернизирана възлова станция „Грамада“. Ремонтни дейности и подмяна на енергетично оборудване за 173 000 лева бяха осъществени в трафопостове на територията на общините Видин, Брегово, Димово, Вълчедръм и Ружинци. За модернизация и рехабилитация на електропроводи 20 kV на територията на Област Видин са изразходени 107 000 лева. През следващата година за територията на област Видин ЕРМ Запад предвижда инвестиции от 2 000 000 лева, от които 1 700 000 лева за реконструкция, модернизация и дигитализация на електроенергийните съоръжения на територията на областта.

Представителите на общините Белоградчик, Бойница, Кула и Макреш поставиха на вниманието на гостите своите проблеми, на които представителите на енергодружеството отговориха по време на срещата. Електрохолд провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.

Снимки: Пресцентър Областна управа – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!