ГЕРБ стопира продажбата на общински имоти във Видин

По искане на групата общински съветници от ГЕРБ, четири от предложенията за продажбата на общински имоти отпаднаха от дневния ред на заседанието на Общински съвет – Видин, което се провежда днес, съобщиха от Пресцентъра на партията.

„Не сме съгласни, когато някой реши да си разшири двора, то това да е достатъчна причина ние да продаваме общинско имущество”, заяви от трибуната Тихомир Станчев, който освен общински съветник е и общински ръководител на ГЕРБ-Видин. Той призова местната администрация да подхожда по-отговорно към такива продажби и те да се извършват, когато наистина това се налага. В случая не е ясно по каква причина е искането на кмета на общината д-р Ценков за продажбата на четирите имота – дали средствата от тях спешно са необходими на общината или има заявени ясни инвеститорски намерения.

„Категорично съм против с продажбата на общинско имущество да се закърпва бюджета”, допълни г-н Станчев.

Позицията на Тихомир Станчев беше подкрепена и от колегата му – председател на групата общински съветници от ГЕРБ Валери Василев, по чийто думи продажбите на общински имоти са станали твърде много и такива искания валят непрекъснато от кмета и местната администрация. „Искам да попитам г-н Кмета, който отиде в инициативния комитет на президента по време на изборите и после обясни, че ще потекат реки от блага към Видин – къде са тези блага? Къде е държавата, която щеше да помага на бедния ни град? Поне държавните структури да си плащат данъците, а не ние да одобряваме разпродажби, за да вържем двата края на общината”, заяви Василев.

Проведеното гласуване в зала подкрепи искането на групата на ГЕРБ и продажбите бяха стопирани.

Снимка: Пресцентър ГЕРБ – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!